Inschrijving Stugge Veer Cross gaat binnenkort open!

Inschrijving gaat 6 augustus om 00.00 uur open!
22 juli 2022
Inschrijving dicht
2 september 2022

WICHMOND – Het is opletten voor eigenaren van een brommer, crossmotor, quad of grasmaaier uit de regio Wichmond en Vierakker. Zeer binnenkort gaat namelijk de inschrijving open voor de vijfde editie van De Stugge Veer Cross, gehouden op 11 september 2022 op het kermisterrein te Wichmond. Gezien het succes van de afgelopen edities is het zaak om er op tijd bij te zijn!

Dit jaar is het evenement extra speciaal, omdat dit het eerste lustrum is. Het zal dan ook volledig in het teken staan van het ‘verjaardagsfeestje’. Het belooft een gezellig cross-spektakel te worden met een bruisend feest in de tent als afsluiting. Motorcross behoort tot één van de eerste levensbehoeftes van een echte Achterhoeker. En dat moet gevierd worden met deelnemers uit de omgeving, die het amateurniveau niet ontstegen zijn.

Verschillende klassen
Jongeren die graag met een brommer rond het huis of op het land crossen, kunnen zich inschrijven in de brommerklasse. Evenals deelnemers die voor de fun een woeste machine onder 50cc aanschaffen.

Voor de wat meer ervaren, maar jonge crossers is er de motoren-klasse <125 cc. Hier strijden de 65cc, 80cc en 85cc tegen elkaar. Voor de strijders op twee wielen is er de motor-klasse =125cc, dus motoren vanaf 125cc. Deze klasse wordt opgedeeld in meerdere groepen, in verband met de verwachte, grote belangstelling. Daarnaast is er natuurlijk de quad-klasse voor deelnemers met een slecht functionerend evenwichtsorgaan of een voorliefde voor vier wielen. Als klap op de vuurpijl, of onder het motto ‘de jeugd heeft de toekomst’, zal de fietsklasse <12 jaar worden gehouden.

Naast de klassen die er afgelopen editie ook waren, is er dit jaar een nieuwe klasse bij gekomen. Om voor de cross een zo groot mogelijke doelgroep te trekken, is er dit jaar speciaal een zitmaaier-klasse opgericht. Deze dienen origineel/standaard te zijn. Dus wanneer het allemaal wat rustiger mag, kan er in deze klasse ingeschreven worden. En geef toe, wat is er nu leuker dan met een Stiga met mulchdek de Castelgarden van de buurman voorbij te gaan? Het streven van de organisatie is een fifty-fifty verdeling tussen de sekse. Dus vrouwelijke aanmeldingen worden zeer op prijs gesteld! En zoals vorig jaar ook het geval was; meedoen is belangrijker dan winnen!

Online inschrijving
Inschrijven kan vanaf zaterdag 6 augustus aanstaande om 00:00 uur. De inschrijving stopt een week later op zaterdag 13 augustus om 00.00 uur. Net op vakantie of niet in de gelegenheid om je aan te melden? Zorg dan dat iemand anders dit voor je kan doen. Ga naar de website om meer informatie te vinden over de inschrijving. Houd tevens de Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws!